Marloes Leeflang

Onderzoeksassistent conservatiegenetica

Onderzoeksthema's

  • Natuurbehoud
  • Ecologische genetica
  • Beheer van kleine populaties

Verantwoordelijkheden

Als onderzoeksassistent aan het Centre for Research and Conservation (CRC) van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael steun ik mijn collega's in onderzoeksprojecten naar conservatiegenetica en populatiebeheer. Momenteel werk ik in een project met computersimulaties en modellen om de invloed vast te stellen van erfelijke gedragspatronen op de geschiktheid van populaties in gevangenschap.

Onderzoeksinteresses

Mijn onderzoeksinteresses zijn zeer gevarieerd en gaan van conservatiegenetica tot gedragsecologie en de rol van dierentuinen in het natuurbehoud, in-situ en ex-situ.  

Beknopte biografie

Tijdens mijn bachelor studies Biologie aan de Universiteit van Utrecht (Nederland) heb ik me voornamelijk toegelegd op gedragsecologie. Na een uitwisseling met de Macquarie University (Sydney, Australië) ontdekte ik mijn interesse voor toegepast natuurbehoud en ecologische genetica. Dit jaar heb ik mijn master Conservatiegenetica afgerond aan de Manchester Metropolitan University, in Manchester (Verenigd Koninkrijk) en kort daarna ben ik gestart in het Centre for Research and Conservation (CRC) van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Al tijdens mijn studies hield ik van nevenactiviteiten als het schrijven en uitgeven van een tijdschrift voor het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Ik heb ook als vrijwilliger deelgenomen aan projecten in het buitenland die verband hielden met natuurbehoud van dieren in het wild.

Meer info op ResearchGate