Sylvie Megens

Onderzoeksassistent DNA laboratorium

Onderzoeksthema's

Populatiegenetica

Verantwoordelijkheden

Ik ben verantwoordelijk voor het genetisch onderzoek in het moleculair laboratorium van het Centre for Research and Conservation (CRC) van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Mijn onderzoeksthema's omvatten de bepaling van verwantschappen, hun verscheidenheid, de structuur en het geslacht van dieren, zowel in de vrije natuur als in gevangenschap. Mijn takenpakket bestaat uit het verzamelen en beheren van stalen van bedreigde diersoorten, de begeleiding van studenten bij hun experimenten en het onderhoud van het lab. 

Onderzoeksinteresses

De ontwikkeling van nieuwe en de verbetering van bestaande laboratoriumtechnieken zijn mijn huidige onderzoeksinteresses. 

Beknopte biografie

Ik ben afgestudeerd als bachelor in Biomedische laboratoriumtechnologie aan de Hogeschool Gent (Hogent) in België. Tijdens mijn studie volgde ik de specialisatie Genetica en maakte van mijn stages gebruik om praktische ervaring op te doen in de Conservatiegenetica in het CRC. Hiervoor heb ik in het microbiologisch laboratorium van een farmaceutisch bedrijf gewerkt.

Meer op ResearchGate