Mbohli Donald Khan

Onderzoeksthema's

  • Socio-economie;
  • de impact van conservatie

Verantwoordelijkheden

Ik ben de coördinator voor alle activiteiten van het 'Projet Grands Singes' (PGS) in Kameroen, waaronder de ontvangst van lokale en internationale studenten, de organisatie van hun taken op de verschillende sites en ik zorg voor ieders succes en veiligheid; de ontvangst van bezoekers en medewerkers van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael en hun partners, en daarnaast de organisatie van hun werkzaamheden. Ik implementeer conservatie- en ontwikkelingsactiviteiten van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael en hun partners (Awely, Darwin, enz.) en zorg zo mee voor hun succes dankzij een goede samenwerking. Ik ben de vertegenwoordiger van PGS op nationale activiteiten zoals vergaderingen en workshops die de Kameroense overheid organiseert (zoals het Dja Actors forum), samen met andere nationale en internationale partners. Ik sta in voor het personeelsbeheer en de installaties van PGS in Yaoundé en op de overige sites waar activiteiten plaatsvinden; ik rapporteer aan de projectleider. Ik lever een bijdrage aan de opzet en de planning van de logistiek van het onderzoek, met name op het terrein. I oversee the collection of village-level data, including household surveys and bushmeat offtake data, etc. In Yaoundé beheer ik ook de databank van PGS.

Overige activiteiten

Technisch adviseur bij Apas (Ape Assistance in Kameroen), een opleidingsinstituut voor land- en bosbouw

Onderzoeksinteresses

Socio-economie en de impact van conservatie en de ontwikkeling van interventies op lokale gemeenschappen

Biografie in het kort

In 2005 behaalde ik de graad van bachelor Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Buea (Kameroen). In 2006 ben ik beginnen te werken voor PGS als ontwikkelingscoördinator, voornamelijk voor de coördinatie van conservatie- en ontwikkelingsactiviteiten op het terrein. Ondertussen heb ik me ingeschreven voor een online-masteropleiding in Projectmanagement van de Atlantic International University in de Verenigde Staten waar ik een master in Projectmanagement behaalde. In 2012 ben ik aangesteld als nationaal coördinator van PGS en Awely.

Belangrijkste publicaties

Tagg N, Maddison N, Dupain J, McGilchrist L, Mouamfon M, McCabe G, Ngo Badjeck MM, Tchouankep M, Mbohli D, Epanda MA, Ransom C, Fa JE (2018) A zoo-led study of the great ape bushmeat commodity chain in Cameroon. International Zoo Yearbook. 52: 1-12; DOI:10.1111/izy.12175.

Eva Avila, Tagg N, Manfred A. Epanda, Donald Mbohli, Inge Luyten, Eva Avila, Nikki Tagg, Jacob Willie, Miguel Ángel Farfán, J. Mario Vargas, Wagner Bonat, Jef Dupain, Luc Tedonzong, Martine Peeters (2017) Interpreting long-term trends in bushmeat harvest in southeast Cameroon. Acta Oecologica (in press), 1-9. http://dx.doi.org/10.1016/j.actao.2017.09.007.

Meer info op ResearchGate