Events

Bonobo Research Network Symposium en CRC Zoo Research Symposium

14 en 15 november 2018

Darwinzaal ZOO Antwerpen

Op woensdag 14 en donderdag 15 november 2018 organiseert het Antwerp Zoo Centre for Research and Conservation (CRC) haar jaarlijkse ZOO Research symposium in ZOO Antwerpen.

Het programma op woensdag 14 november wordt volledig gewijd aan een nieuw initiatief, het Bonobo Research Network. Dat is een consortium van al onze huidige, vroegere en nieuwe onderzoekpartners. De focus van deze workshop ligt op het bespreken van toekomstige mogelijkheden voor gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek naar bonobo's in dierentuinen in het algemeen, en in ZOO Planckendael in het bijzonder. Tijdens de open sessie zal elk van deze partners een kort overzicht geven van de focus van hun onderzoek naar bonobo's.

Op donderdag 15 november biedt het symposiumprogramma zoals gebruikelijk een overzicht van lopende onderzoeksprojecten waarbij het CRC betrokken is. We vertonen ook een film over de ontdekking van een nieuwe chimpanseepopulatie in bosfragmenten aan de oevers van Lake Albert in DR Congo.

Registratie

Download het gedetailleerde programma

Jacques Kets Prijs voor Zoölogie

17 november 2018

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD) kennen jaarlijks een wetenschappelijke prijs toe aan de beste Belgische masterscriptie op het gebied van zoölogie. De Jacques Kets Prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1953 door ZOO Antwerpen, met als doel de liefde voor de natuur bij jongeren aan te wakkeren en hen aan te moedigen om een carrière in natuurwetenschappen na te streven.

De prijs is vernoemd naar Jacques Kets, een taxidermist uit Antwerpen die in 1843 de eerste directeur werd van de pas opgerichte ZOO Antwerpen. Sinds 2007 is de Jacques Kets Prijs gericht op veelbelovende Masterstudenten. Ze krijgen de kans voort te bouwen op hun prestaties en worden gestimuleerd een academische carrière in de zoölogie te volgen. Ook krijgen ze zo een voorsprong bij het opbouwen van een professioneel netwerk.

Meer info

Sinds dit jaar wordt de uitreiking van de Jacques Kets Prijs gekoppeld aan de Biology Master Day.

Benelux Congress of Zoology

14 en 15 december 2018

Georganiseerd door de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD) en de Koninklijke Nederlandse Dierkundige Vereniging (KNDV), back-to-back met de FWO Kennismakers meeting @ZOO in Antwerpen. Lees meer.