Evenementen

september 2019

Wildlife Research and Conservation Conference 2019

Het Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung (IZW) Hosted by EAZA / Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung (IZW) / WWF Duitsland

Tijdens WRC2019 kunnen experts uit verschillende disciplines van de natuurwetenschappen van gedachtegoed wisselen. Daarnaast worden er ook praktische sessies en workshops georganiseerd.

oktober 2019

Europese gierenconferentie

Algarve, Portugal

Van 1-4 oktober 2019 volgen wetenschappers, natuurbeschermers en het publiek een internationaal congres over het nieuwste onderzoek en de laatste ontwikkelingen rond het behoud van gieren in Europa en daarbuiten.

Cursus Introduction to Zoo Conservation Biology

Universiteit Utrecht Hosted by ZOO Antwerpen i.s.m. Universiteit Utrecht

Deze cursus wordt gegeven door Zjef Pereboom en is een onderdeel van het specialisatieprogramma Behavioural Ecology in de Master Environmental Biology aan de Universiteit Utrecht.

november 2019

Jacques Kets prijs 2019

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen Hosted by Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD)

Wetenschappelijke prijs die wordt toegekend aan de beste Belgische masterscriptie op het gebied van zoölogie.

Biology Master Day

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen Hosted by Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD)

Op de tiende editie van de nationale Master Day in Biology maken toekomstige biologiestudenten kennis met alle Belgische universiteiten die één of meerdere masteropleidingen Biologie organiseren.

december 2019

Jaarlijks ZOO Science Symposium

Darwinzaal ZOO Antwerpen Hosted by Centre for Research and Conservation (CRC) van ZOO Antwerpen

Tijdens dit symposium geven we een overzicht van lopende onderzoeksprojecten waarbij het CRC betrokken is.