Evenementen

mei 2019

CPSG Facilitating Species Conservation Planning Workshop

ZOO Antwerpen Hosted by Zjef Pereboom / IUCN Conservation Planning Specialist Group (CPGS)

Het laten voortbestaan van bedreigde diersoorten is een zware uitdaging. Deze workshop zet in op het aanleren van skills om samen te werken met verschillende stakeholders en om te gaan met moeilijke situaties en problemen die hier deel van uitmaken.

Monotreme & Marsupial TAG mid-year meeting

Sóstó Zoo, Hongarije Hosted by EAZA

De EAZA Monotreme & Marsupial Taxon Advisory Group (TAG) mid-year meeting is een werkgroep van experten uit de Europese dierentuingemeenschap die zich over eierleggende zoogdieren en buideldieren ontfermt. Matthias Papies vertegenwoordigt ZOO Antwerpen en

juni 2019

Old World Monkey Workshop

GaiaZOO Kerkrade Hosted by EAZA, Old World Monkey TAG

Hierin worden de laatste nieuwtjes van de apen van de oude wereld (bavianen, makaken, langoeren, meerkatten) besproken. O.a. huisvesting, voeding, training en natuurbehoud komen aan bod. Matthias Papies vertegenwoordig ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.

september 2019

Jaarlijks congres van EAZA

Bioparc Valencia, Spanje Hosted by European Association of Zoos and Aquaria (EAZA)

Het jaarlijkse congres van EAZA is de grootste jaarlijkse bijeenkomst van dierentuinen en aquaria in Europa. Meer dan 600 afgevaardigden komen vier dagen lang bij elkaar voor besprekingen, samenwerkingen en netwerkmogelijkheden.

Wildlife Research and Conservation Conference 2019

Het Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung (IZW) Hosted by EAZA / Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung (IZW) / WWF Duitsland

Tijdens WRC2019 kunnen experts uit verschillende disciplines van de natuurwetenschappen van gedachtegoed wisselen. Daarnaast worden er ook praktische sessies en workshops georganiseerd.

oktober 2019

Cursus Introduction to Zoo Conservation Biology

Universiteit Utrecht Hosted by ZOO Antwerpen i.s.m. Universiteit Utrecht

Deze cursus wordt gegeven door Zjef Pereboom en is een onderdeel van het specialisatieprogramma Behavioural Ecology in de Master Environmental Biology aan de Universiteit Utrecht.

november 2019

Jaarlijks ZOO Science Symposium

Darwinzaal ZOO Antwerpen Hosted by Centre for Research and Conservation (CRC) van ZOO Antwerpen

Tijdens dit symposium geven we een overzicht van lopende onderzoeksprojecten waarbij het CRC betrokken is.

Jacques Kets prijs 2019

Darwinzaal ZOO Antwerpen Hosted by Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD)

Wetenschappelijke prijs die wordt toegekend aan de beste Belgische masterscriptie op het gebied van zoölogie.

Biology Master Day

Darwinzaal ZOO Antwerpen Hosted by Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD)

Op de tiende editie van de nationale Master Day in Biology maken toekomstige biologiestudenten kennis met alle Belgische universiteiten die één of meerdere masteropleidingen Biologie organiseren.