Over ZOO Science

De oorsprong van ZOO Science

Wetenschappelijk onderzoek zit in het DNA van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Wetenschap die beoefend en toegepast wordt in onze dierentuinen, maar ook in onze onderzoeksstations in het buitenland, in ons labo, onder onze begeleiding op universiteiten en bovenal in ons zoölogisch onderzoekscentrum het Centre for Research and Conservation (CRC). Het CRC dat sinds de officiële start in 2000 is uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende zoölogische onderzoekscentra wereldwijd. Maar hoe begon het? Hoe werd ZOO Antwerpen de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld, met een eigen wetenschappelijk onderzoekscentrum?

Wetenschap zit in ons DNA - ZOO Antwerpen & ZOO Planckendael

onderzoekdisciplines

Onze wetenschappers en experten zijn toppers in genetica, diergedrag, dierenwelzijn, diergeneeskunde en diermorfologie. Met die uitgebreide expertise werken we samen aan onderzoeksprojecten die passen binnen drie hoofdthema’s: toegepast dierenwelzijn, toegepast natuurbehoud en fundamenteel zoölogisch onderzoek.

Ontdek onze verhalen

Wie zit er achter ZOO Science?

Dag in, dag uit beoefenen we wetenschap in onze parken. Tot nu toe hoofdzakelijk anoniem en achter de schermen. Wie zijn we? Wat doen we? En waarom zijn we gebeten door zoölogisch onderzoek? Waarom hechten we belang aan een wetenschappelijke onderbouwing van het dagelijkse werk in onze dierentuin, en bij uitbreiding in de natuur. We leggen het uit.

Ontmoet ons team