Over ZOO Science

De oorsprong van ZOO Science

Wetenschappelijk onderzoek zit ingebakken in het DNA van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Wetenschap wordt uitgevoerd én toegepast in onze dierentuinen, in onze onderzoeksstations in het veld, in onze labo's, op universiteiten en bovenal in ons eigen onderzoekscentrum het Antwerp ZOO Centre for Research and Conservation (CRC). Het CRC dat sinds de officiële start in 2002 is uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende onderzoekscentra in een dierentuin wereldwijd. Maar hoe begon het? Hoe werd ZOO Antwerpen één van de eerste 'wetenschappelijke dierentuinen' ter wereld met haar eigen onderzoekscentrum?

Wetenschap zit in ons DNA - ZOO Antwerpen & ZOO Planckendael

onderzoekdisciplines

Onze wetenschappers en experten zijn toppers in conservatiegenetica, diergedrag en dierenwelzijn, evolutionaire biologie en diergeneeskunde. Met die uitgebreide expertise werken we samen aan onderzoeksprojecten die passen binnen drie hoofdthema’s: toegepast dierenwelzijn, toegepast natuurbehoud en fundamenteel zoölogisch onderzoek.

Ontdek onze verhalen

Wie zit er achter ZOO Science?

Dag in, dag uit beoefenen we wetenschap in onze parken. Voorheen hoofdzakelijk anoniem en achter de schermen. Wie zijn we? Wat doen we? En waarom zijn we gebeten door zoölogisch onderzoek? Waarom hechten we belang aan een wetenschappelijke onderbouwing van het dagelijkse werk in onze dierentuin en bij uitbreiding in de natuur. We leggen het uit.

Ontmoet ons team