Verhalen

 1. Krasse knieoperatie zorgt voor wereldprimeur

  Krasse knieoperatie zorgt voor wereldprimeur

  De kleinste okapi uit ZOO Antwerpen zet na een operatie aan de knieën opnieuw zijn beste beentjes voor. Een absolute wereldprimeur, want de chirurgische methode werd nooit eerder bij een okapi uitgevoerd. Het dier kampte sinds zijn geboorte met knieproblemen die op lange termijn een negatieve invloed zouden hebben op zijn mobiliteit en algehele levenskwaliteit. Dankzij de ingreep zet de jongste telg uit de okapigroep nu voorzichtige stapjes richting een soepele toekomst.

  Lees meer
 2. De volière die luistert: recalltraining groot succes

  De volière die luistert: recalltraining groot succes

  Het vogelverblijf van de toekomst. Dat staat in het hart van Stad Antwerpen, aan de rand van de Antwerpse dierentuin. “In onze Savannevolière mogen onze 23 vogelsoorten vrij rondvliegen, omdat wij hen getraind hebben om soort per soort tot bij ons te komen”, legt curator Vogels en coördinator Dierenzorg Jan Dams uit. Door maandenlange trainingen en verschillende jaren aan expertise herkent elke diersoort nu een specifiek signaal dat hen hun vleugels doet openslaan en bij hun verzorgers doet landen.

  Lees meer
 3. ZOO Science Jongste Wetenschapper 2023: de onderzoekers van morgen

  ZOO Science Jongste Wetenschapper 2023: de onderzoekers van morgen

  De ZOO Science Jongste Wetenschapper vinden. Dat was het doel van de zoektocht die de onderzoekers van ZOO Science begin dit jaar startten. Scholen, jongerengroepen, familie van ZOO-bezoekers: op alle mogelijke plekken schreven we jongeren aan. Kennen zij of zijn zij misschien de wetenschappers van morgen? Na maar liefst 102 inzendingen tot in de puntjes te hebben bekeken, waren onze eigen wetenschappers helemaal onder de indruk: dit zijn de drie winnaars van 2023. Of ook wel: de onderzoekers van morgen.

  Lees meer
Lees alle verhalen

Komende evenementen

EUAC Congres

Porto Pim Aquarium, Portugal Hosted by EUAC

Het jaarlijkse congres van de EUAC (European Union of Aquarium Curators)

Blog

Lees alle blogberichten