Verhalen

 1. Krasse knieoperatie zorgt voor wereldprimeur

  Krasse knieoperatie zorgt voor wereldprimeur

  De kleinste okapi uit ZOO Antwerpen zet na een operatie aan de knieën opnieuw zijn beste beentjes voor. Een absolute wereldprimeur, want de chirurgische methode werd nooit eerder bij een okapi uitgevoerd. Het dier kampte sinds zijn geboorte met knieproblemen die op lange termijn een negatieve invloed zouden hebben op zijn mobiliteit en algehele levenskwaliteit. Dankzij de ingreep zet de jongste telg uit de okapigroep nu voorzichtige stapjes richting een soepele toekomst.

  Lees meer
 2. De volière die luistert: recalltraining groot succes

  De volière die luistert: recalltraining groot succes

  Het vogelverblijf van de toekomst. Dat staat in het hart van Stad Antwerpen, aan de rand van de Antwerpse dierentuin. “In onze Savannevolière mogen onze 23 vogelsoorten vrij rondvliegen, omdat wij hen getraind hebben om soort per soort tot bij ons te komen”, legt curator Vogels en coördinator Dierenzorg Jan Dams uit. Door maandenlange trainingen en verschillende jaren aan expertise herkent elke diersoort nu een specifiek signaal dat hen hun vleugels doet openslaan en bij hun verzorgers doet landen.

  Lees meer
 3. ZOO Science Jongste Wetenschapper 2023: de onderzoekers van morgen

  ZOO Science Jongste Wetenschapper 2023: de onderzoekers van morgen

  De ZOO Science Jongste Wetenschapper vinden. Dat was het doel van de zoektocht die de onderzoekers van ZOO Science begin dit jaar startten. Scholen, jongerengroepen, familie van ZOO-bezoekers: op alle mogelijke plekken schreven we jongeren aan. Kennen zij of zijn zij misschien de wetenschappers van morgen? Na maar liefst 102 inzendingen tot in de puntjes te hebben bekeken, waren onze eigen wetenschappers helemaal onder de indruk: dit zijn de drie winnaars van 2023. Of ook wel: de onderzoekers van morgen.

  Lees meer
 4. Van het labo naar de blauwe loper: Biobank fascineert op filmfestival

  Van het labo naar de blauwe loper: Biobank fascineert op filmfestival

  Het is eens iets compleet anders natuurlijk. Onze wetenschappers komen vaak buiten hun vertrouwde laboratorium en de dierentuinsetting, maar ze zetten zichzelf maar zelden in de schijnwerpers op een internationaal filmfestival. In het Nederlandse Nijmegen schoven twee van onze eigen experts op met plezier aan in het panel na de afloop van een documentaire over de diepvriesdierentuin van het Amerikaanse San Diego ZOO.

  Lees meer
 5. Pinguïns weer vrije vogels in Kaapstad

  Pinguïns weer vrije vogels in Kaapstad

  De zwartvoetpinguïns uit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad kunnen weer opgelucht hun vleugels uitslaan in de natuur. In deze regio stond de dierenpopulatie en de reddingswerking van SANCCOB (Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds) onder druk door een zware uitbraak van vogelgriep. Dankzij de financiële ondersteuning van ZOO Antwerpen stuurt de partnerorganisatie nu opnieuw vogels de wijde wereld in.

  Lees meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. Volgende