Evenementen

februari 2019

Cursus Conservatiegenetica (wekelijks - dinsdagnamiddag)

ZOO Antwerpen Hosted by ZOO Antwerpen i.s.m. Universiteit Antwerpen

Deze cursus is onderdeel van de Master Biologie in Antwerpen, afstudeerrichting biodiversiteit, behoud en herstel. Meer informatie over de lessen zal verschijnen op BlackBoard begin 2019.

maart 2019

Halfjaarlijkse vergadering EAZA Research Committee

EAZA Executive Office Amsterdam Hosted by Zjef Pereboom - Voorzitter Research Committee

Het EAZA Research Committee legt zich toe op de missie van dierentuinen om zich ook bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek, met het oog op het behoud van bedreigde diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving

mei 2019

CPSG Facilitating Species Conservation Planning Workshop

ZOO Antwerpen Hosted by Zjef Pereboom / IUCN Conservation Planning Specialist Group (CPGS)

Het laten voortbestaan van bedreigde diersoorten is een zware uitdaging. Deze workshop zet in op het aanleren van skills om samen te werken met verschillende stakeholders en om te gaan met moeilijke situaties en problemen die hier deel van uitmaken.

september 2019

Jaarlijks congres van EAZA

Bioparc Valencia, Spanje Hosted by European Association of Zoos and Aquaria (EAZA)

Het jaarlijkse congres van EAZA is de grootste jaarlijkse bijeenkomst van dierentuinen en aquaria in Europa. Meer dan 600 afgevaardigden komen vier dagen lang bij elkaar voor besprekingen, samenwerkingen en netwerkmogelijkheden.

Wildlife Research and Conservation Conference 2019

Het Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung (IZW) Hosted by EAZA / Leibniz-Institut für Zoo- und Wildtierforschung (IZW) / WWF Duitsland

Tijdens WRC2019 kunnen experts uit verschillende disciplines van de natuurwetenschappen van gedachtegoed wisselen. Daarnaast worden er ook praktische sessies en workshops georganiseerd.

oktober 2019

Cursus Introduction to Zoo Conservation Biology

Universiteit Utrecht Hosted by ZOO Antwerpen i.s.m. Universiteit Utrecht

Deze cursus wordt gegeven door Zjef Pereboom en is een onderdeel van het specialisatieprogramma Behavioural Ecology in de Master Environmental Biology aan de Universiteit Utrecht.

november 2019

Jaarlijks ZOO Science Symposium

Darwinzaal ZOO Antwerpen Hosted by Centre for Research and Conservation (CRC) van ZOO Antwerpen

Tijdens dit symposium geven we een overzicht van lopende onderzoeksprojecten waarbij het CRC betrokken is.

Biology Master Day

Darwinzaal ZOO Antwerpen Hosted by Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD)

Op de tiende editie van de nationale Master Day in Biology maken toekomstige biologiestudenten kennis met alle Belgische universiteiten die één of meerdere masteropleidingen Biologie organiseren.

Jacques Kets prijs 2019

Darwinzaal ZOO Antwerpen Hosted by Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD)

Wetenschappelijke prijs die wordt toegekend aan de beste Belgische masterscriptie op het gebied van zoölogie.