Evenementen

februari 2019

Cursus Conservatiegenetica (wekelijks - dinsdagnamiddag)

ZOO Antwerpen Hosted by ZOO Antwerpen i.s.m. Universiteit Antwerpen

Deze cursus is onderdeel van de Master Biologie in Antwerpen, afstudeerrichting biodiversiteit, behoud en herstel. Meer informatie over de lessen zal verschijnen op BlackBoard begin 2019.

april 2019

Eaza Directors' Days 2019

Jersey Zoo, Channel Islands, Verenigd Koninkrijk Hosted by EAZA

Directieleden uit de Europese dierentuingemeenschap komen samen om de strategische pistes voor EAZA te bespreken. Linda Van Elsacker vertegenwoordigt ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.

mei 2019

International Okapi Meeting

Berlijn Tierpark Hosted by Sander Hofman

Alle vertegenwoordigers van het WAZA Okapi International Studbook & EAZA Okapi EEP evalueren samen de ontwikkeling en het welzijn van okapi's wereldwijd. Sander Hofman van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael is voorzitter van deze werkgroep.

EAZA Antelope & Giraffid TAG Mid-year meeting

Berlijn Tierpark Hosted by Sander Hofman & Kim Skalborg Simonsen

De EAZA Antelope & Giraffid TAG (AGTAG) bestaat uit meer dan 40 experts uit de Europese dierentuingemeenschap die zich over antilopen en giraffen ontfermen. Sander Hofman van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael is voorzitter van deze werkgroep.

Great Ape TAG mid-year meeting

Zoo La Boissière du Doré, Frankrijk Hosted by EAZA

De EAZA Great Ape Taxon Advisory Group (TAG) mid-year meeting is een werkgroep van experten uit de Europese dierentuingemeenschap die zich over mensapen ontfermt. Matthias Papies vertegenwoordigt ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael hierin.

EAZA Bird Tag meeting

De ZOO van Berlijn, Duitsland Hosted by EAZA

De EAZA Bird Taxon Advisory Group (TAG) bestaat uit verschillende experts uit de Europese dierentuingemeenschap die zich over vogels ontfermen. Marleen Huyghe vertegenwoordigt ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael in deze werkgroep.

CPSG Facilitating Species Conservation Planning Workshop

ZOO Antwerpen Hosted by Zjef Pereboom / IUCN Conservation Planning Specialist Group (CPGS)

Het laten voortbestaan van bedreigde diersoorten is een zware uitdaging. Deze workshop zet in op het aanleren van skills om samen te werken met verschillende stakeholders en om te gaan met moeilijke situaties en problemen die hier deel van uitmaken.

Monotreme & Marsupial TAG mid-year meeting

Sóstó Zoo, Hongarije Hosted by EAZA

De EAZA Monotreme & Marsupial Taxon Advisory Group (TAG) mid-year meeting is een werkgroep van experten uit de Europese dierentuingemeenschap die zich over eierleggende zoogdieren en buideldieren ontfermt. Matthias Papies vertegenwoordigt ZOO Antwerpen en

juni 2019

Old World Monkey Workshop

GaiaZOO Kerkrade Hosted by EAZA, Old World Monkey TAG

Hierin worden de laatste nieuwtjes van de apen van de oude wereld (bavianen, makaken, langoeren, meerkatten) besproken. O.a. huisvesting, voeding, training en natuurbehoud komen aan bod. Matthias Papies vertegenwoordig ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.

  1. 1
  2. 2
  3. Volgende