Jacques Kets prijs 2019

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen Hosted by Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD)

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dierkunde (KBVD) kennen jaarlijks een wetenschappelijke prijs toe aan de beste Belgische masterscriptie op het gebied van zoölogie. De Jacques Kets Prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1953 door ZOO Antwerpen, met als doel de liefde voor de natuur bij jongeren aan te wakkeren en hen aan te moedigen om een carrière in natuurwetenschappen na te streven.

De prijs is vernoemd naar Jacques Kets, een taxidermist uit Antwerpen die in 1843 de eerste directeur werd van de pas opgerichte ZOO Antwerpen. Sinds 2007 is de Jacques Kets Prijs gericht op veelbelovende Masterstudenten. Ze krijgen de kans voort te bouwen op hun prestaties en worden gestimuleerd een academische carrière in de zoölogie te volgen. Ook krijgen ze zo een voorsprong bij het opbouwen van een professioneel netwerk.

Sinds 2018 wordt de uitreiking van de Jacques Kets Prijs gekoppeld aan de Biology Master Day.

MEEDOEN?

Vul onderstaand formulier in vóór vrijdag 27 september 2019, 23u59. Bedankt om de samenvatting van je thesis (maximum 500 woorden) en de twee laatste vragen in het Engels in te sturen.